Ücretsiz Kullan

Online Barkodlu Perakende Satış ve Stok Takip Programı

Mağazacılık Uygulamaları - 17.10.2022

Online Barkodlu Perakende Satış ve Stok Takip Programı

Barkodlu Satış Programı Nedir?

Barkodlu satış programı, market barkod programı, perakende satış programı, market kasa programı gibi isimlerle de anılan hızlı satış programı adından da anlaşılacağı üzere hızlı bir şekilde satış yapılmasını sağlayan online ya da offline programlardır. Hızlı satış programı ya da diğer bir değişle barkodlu satış programı ilk yıllarda sadece POS makineleri üzerinde çalışırken sonraki yıllarda dokunmatik bilgisayarlar üzerinde de başarılı bir şekilde kullanılmaya başlandı. Dokunmatik pos bilgisayarlar kolay kullanımı ve uygun maliyetleri sayesinde sıcak satış yapan işletmeler için ilk tercih olmaya başladı. Yerinde satış yapan işletmeler için barkodlu satış programları sağladıkları hızlı satış ekranı ve tüm işlemlerin tek ekranda kolayca takip edilebilmesi gibi özellikleri sayesinde son yıllarda daha da önem kazanmaya başladı.

Satış takip programı nedir? Avantajları nelerdir?

Perakende satış yapan işletmeler için satış sistemi ve yönetimini daha hızlı daha kolay ve daha verimli bir hale getiren online ya da offline yazılımlardır. Bu yazılımlar sayesinde işletmeler çok daha az zamanda çok daha etkin bir yönetim sağlayarak iş yüklerini büyük oranda hafifletirler. Eski usül excel ya da hesap defterleri üzerinden satış yaptığınızda raporlama, takip etme, muhasebe kayıtlarını düzenleme gibi konularda hem emek hem de zaman kaybına uğrarsınız. Satış takip programı kullandığınızda ise daha ayrıntılı raporlara hatasız bir şekilde çok kısa süre içerisinde hem de istediğiniz zaman erişebilirsiniz.

 

Satış takip programları stok ve müşteri yönetimi, faturalama gibi operasyonlar ile birlikte kullanıldığında işletme verimliliğini arttıran uygulamalardır. Bu nedenle satış takip programlarının sadece hızlı satış yapılması anında kazandırdıkları avantajlarla beraber diğer operasyonel faaliyetlerdeki avantajlarına da bakılmalıdır.

Ürünlerinizi mağaza, depo ve şube bazlı kategorilendirdikten sonra stoklarınızdaki miktarlarını, en çok talep edilen ürünlerinizinı, müşteri ve tarih bazında en çok satışı yapılanları detaylı olarak görmeniz mümkündür. Bu sayede alım yaparken trend olan ürünlerinizi daha kolay önceliklendirebilir, müşterilerinize de tercihlerine göre yeni ürün fırsatları sunabilirsiniz.

Müşteri ihtiyaçlarını belirlemede de etkin olan bu yazılımlar sayesinde öncelik vereceğiniz ürünleri kolayca belirleyebilir, hangi pazarlarda aksiyon almanız konusunda planlamalar yapabilirsiniz. İşletmenizi verileri göz önünde bulundurarak yöneteceğiniz için pazardaki rekabete çok daha kolay uyum sağlayabilirsiniz.

Perakende Satış Programı Seçerken Detay mı Kolay Kullanım mı?

Her ikisi de. Kullanacağınız yazılım hem satış işlemlerinizi pratik bir şekilde yapmanızı sağlamalı hem de muhasebe, ödeme, raporlama gibi işletmenizin ihtiyacı olacak tüm özellikleri de beraberinde de getirmelidir.

Artık satışlarınızı arttırmak için daha çok zamanınız var! Kobiks Yanınızda!

Kobiks ile ürünlerinizi, siparişlerinizi ve müşterilerinizi tek bir yerden yönetebilir, iş performansınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca, mağaza ve satış kanallarına özel katalog ve fiyat listeleri yaratmanızı sağlayan Kobiks, dört dörtlük bir satış platformu sunar. Kobiks ile cihazdan ve mekandan bağımsız olarak dilediğiniz her yeren ve her cihazdan kolayca tüm verilerinize ve raporlarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Satış rakamlarınız, stoklarınız, müşteri bilgileriniz, mağaza ve depo raporlarınıza ister bilgisayarınızdan ister cep telefonunuzdan anında ulaşabilirsiniz.

Kobiks Online Perakende Satış Programı ile Neler Yapabilirim?

  • Tüm ürünlerinizi tek bir noktadan basit bir şekilde yönetebilirsiniz.
  • Şube, depo, para birimi, müşteri ve fiyat listelerini ayrı ayrı tablolardan değil tek bir ekrandan görüntülersiniz.
  • Sıcak satış işlemlerinizin yanı sıra teklif oluşturma işlemlerinizi de Kobiks üzerinden yapabilirsiniz.
  • E-ticaret siteniz ve pazaryerlerindeki mağazalarınız ile entegre bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Tüm müşterilerinizi ve siparişlerinizi mobil cihazınızdan yönetebilirsiniz.

Kobiks Envanter, Stok ve Sipariş Yönetimi Özellikleri

İster distribütör ister toptan satış yapan bir marka ister doğrudan e-ticaret sitesinden ürün satışı yapan bir işletme olun, doğru envanter yönetimi, işletmenizin verimli bir şekilde çalışması için çok önemlidir. Kobiks stok yönetim sistemi, sizin gibi küçük ve orta öçekli işletme sahiplerine stok, sipariş ve müşterilerinizi tek bir yerden yönetme imkanı sağlar.

Siparişlerinizi kolaylaştıran, daha fazla satış yapmanıza yardımcı olan ve daha akıllı çalışma olanağı sağlayan Kobiks’in stok yönetimi sistemi, e-ticaret veya toptan dağıtım işinize odaklanmanız için size zaman ve verimlilik kazandırır. Kobiks'in aşağıdaki özelliklerine göz atın.

Stok Kontrolü

Satışlar ve satın alımlar yapılırken otomatik olarak güncellenen stok seviyeleri sayesinde stok takibini kolaylaştırın. Kobiks ile envanterinizi birden çok depo içinde ve birden fazla para biriminde yönetebilirsiniz.

Envanter Optimizasyonu

Kobiks envanter yönetim sistemi, doğru zamanda doğru miktarda stok almanızı sağlar. Otomatik talebin tahmin edilmesi, envanter optimizasyonu ve tekrar sipariş noktaları belirleyerek işlemlerinizi kolaylaştırın.

Mağaza ve Depo Yönetimi

Birden çok perakende mağaza ve depoyu etkin bir şekilde tek bir platformdan yönetin. Kobiks stoklarınızı depolar arasında transfer etmenizi, siparişleri belirli depolar vasıtasıyla almanızı ve yerlerine ulaştırmanızı sağlar.

Sipariş Yönetimi

Siparişlerinizi stoklarınızla senkronize edin ve siparişinizin oluşturulmasından teslime kadar süreç boyunca iş verimliliğinizi artırın. Artık siparişlerinizi yerine getirmenizi daha düşük maliyetle ve daha büyük bir hacimde otomatikleştirip kontrol edebilirsiniz.

Çok Kanallı Satışlar

Kobiks, tüm satış kanallarınıza ilişkin stok ve siparişleri etkin ve zahmetsizce yönetebilmeniz için bir merkez sunar. Çevrimiçi mağazalarda, B2C ve B2B e-ticaret platformlarında ve mobil ortamda satış yapabilirsiniz.

İş Ortakları (B2B) Toptan Satışı

Müşterilerinize ve markanıza özel uyarlanmış otomatik, özel bir toptan sipariş platformu ile toplu siparişlerinizi birkaç dakika içinde almaya başlayın. Satış teklifleri hazırlayın ve e-postayla gönderin, satış emri oluşturun, mevcut müşterilere self servis hizmet verin. Daha fazla görünürlük için satış kanallarınızı, lokasyonlarınızı ve işlemlerinizi entegre edin.

Gelişmiş Satış Raporları

Daha iyi ticari kararları için, gerçek zamanlı detaylı bilgi sunan doğru satış raporlarına erişin. Envanter yönetimi yazılımımız, müşteri, ürün, kanal, lokasyon ve daha fazla kaleme göre satış geçmişi ve sipariş raporları oluşturmanızı sağlar.

Satın Alma İşlemleri

Veri doğruluğunu sağlarken stok düzeylerini otomatik olarak güncelleyen siparişleri oluşturun, düzenleyin ve e-postayla gönderin. Ayrıca, daha fazla envanter stoğunu ne zaman sipariş edeceğinizi öğrenmek için sipariş raporları da oluşturabilirsiniz.

CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi)

Tüm müşteri ve tedarikçilerinize ait verilerinizi tek bir yerde tutun. Kobiks müşterinin sipariş ve alım geçmişini otomatik olarak kaydeder, böylece müşteri davranışlarını anlayabilir ve daha kişisel bir müşteri deneyimine sağlayabilirsiniz.

Ürün ve Barkod Takibi

Ürün ve Barkod Takibi, daha iyi müşteri ilişkileri kurmanıza, iskonto ve mallarınızın bozulmasını azaltmanıza ve iş akışınızı geliştirmenize yardımcı olarak ürün takibi yapmanızı sağlar.

Ayrıntılı Envanter Raporları

Stok hareketine ilişkin gerçek zamanlı bilgiler veren doğru stok raporlarına erişin. Envanter yönetimi yazılımımız, mevcut envanter stoğunu ve daha fazlasını çalıştırmanıza olanak tanır.

Fiyat Listesi Yönetimi

Ürün fiyatlarını yönetmek bir işletmeyi idare etmenin anahtarıdır. Kobiks envanter yönetimi yazılımı, çeşitli müşteri türleri, ürün kategorileri, bölgeler vb. için müşteri fiyat listesini farklı para birimlerinde yönetmenize olanak tanır.

Mobil Araçlar

İşlemlerinizi sadece belirli bir yerden ya da cihazdan yapmak zorunda değilsiniz. Kobiks'in kullanımı kolay mobil uygulamaları ile dilediğiniz zaman satış yapabilir, stoklarınızı kontrol edebilir ya da raporlarınıza erişebilirsiniz.

Kobiks POS Uygulaması

Kobiks POS (Satış Noktası) uygulaması ile tüm perakende operasyonlarınızı kolaylıkla mobil cihazınızdan yönetebilirsiniz.

Kobiks Satış ve Stok Takip Yazılımı Hangi İşletmeler Tarafından Kullanılabilir?

İster yüz noktalı perakendeci ister bayi kanalı olan toptancı olun. Kobiks, küçük ve orta öçekli işletme sahiplerine stok, sipariş ve müşterilerini tek bir yerden yönetme imkanı sağlar. Toptan ya da perakende satış yapan işletmelerin hızlı ve güvenli bir şekilde işlemlerini yapmasını sağlayan barkodlu satış ve stok takip yazılımıdır.

Uygun Fiyatlı Kobiks POS'u Hemen Ücretsiz Deneyin, Satış İşlemlerinizi Çok Daha Kolay Yönetin!

Bulut tabanlı barkodlu satış programı olan Kobiks POS ile satış, stok, cari hesap, firma, şube, raporlama gibi işletmenize dair tüm süreçleri kolayca takip edebilir, tüm satış işlemlerinizi tek bir bulut platformdan takip edebilirsiniz. Yatırım maliyeti gerektirmeyen kullanımı kolay Kobiks'te ihtiyacınız olan tüm çözümler sizi bekliyor.

 

Bu yazılarda ilginizi çekebilir:

Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!

Kobiks'in ücretsiz e-bültenine katılarak yeni özelliklerden ve en son gelişmelerden anında haberder olabilirsin.

    Kobiks ile
    hemen tanışın

    Üstelik e-fatura, gelir gider ve nakit akışı yönetimi ücretsiz!

    Hemen kullanmaya başla